Ανακοίνωση Νο3

 

<!-- @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 03/31.08.2010

 

Αγαπητά μας Μέλη,

Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε και μαζί με αυτό και μία σειρά από εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.

Ο απολογισμός ικανοποιητικός αλλά όχι ο επιθυμητός. Κάνοντας την κριτική μας διαπιστώσαμε ότι μερικοί συντελεστές οι οποίοι ήταν αρνητικοί από την πρώτη στιγμή παρέμειναν σταθεροί και επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό θα τολμήσουμε να παραδεχτούμε τα αποτελέσματα των εκδηλώσεων .

Χωρίς δισταγμό θα αναφερθούμε στη μεγαλύτερη εκδήλωση που ήταν το 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ, το οποίο από τη γέννηση του παρουσίασε ενδογενή προβλήματα, τα οποία στην πορεία ξεπεράστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το στοιχείο που στην κυριολεξία δημιούργησε το μεγαλύτερο πρόβλημα, το πρόβλημα της συμμετοχής ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής του. 14 και 15 Αυγούστου.

Αγαπητά μας μέλη, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα ήταν ιεροσυλία όπως τονίσθηκε στο χαιρετισμό του προέδρου μας αν το πανθρακικό αντάμωμα δεν συνδυαζότανε με τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης, της δικιάς μας Παναγίας της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Άλλωστε και ο τοπικός σύλλογος και η τοπική αυτοδιοίκηση που ήταν συνδιοργανωτές στόχευαν τόσο στην προβολή του Παρθενώνα του Θρακικού Ελληνισμού και φυσικά της πόλης τους. Δεν μπορούσε να γίνει πιο πίσω εξ αιτίας της αναμενόμενης προεκλογικής περιόδου ούτε πιο μπροστά λόγο σχολικών υποχρεώσουν.

Έχοντας λοιπόν υπ όψη μας όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία προσπαθήσαμε να εναρμονιστούμε όλοι μας και να μεθοδεύσουμε τις ενέργειες μας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συγκυρίες . Έτσι πολύ έγκαιρα επικοινωνήσαμε μαζί σας, κάνοντας γνωστές σε όλους σας τις προθέσεις μας αναφορικά με το αντάμωμα, όπως ημερομηνία διεξαγωγής, διασφάλιση διαμονής, φιλοξενίας και δώσαμε λύσεις σε όσους ζήτησαν τη συνδρομή μας.

Είναι λυπηρό, αγαπητά μας μέλη, μέσα στη Θράκη μας να μην μπορέσουμε να μαζευτούμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν υπερίσχυσε το δεν μπορώ αλλά το δεν θέλω και με την τακτική μας αυτή επιβεβαιώσαμε, δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τον Ηρόδοτο που παρουσιάζει τους θράκες σαν τον μεγαλύτερο έθνος μετά τους Ινδούς αλλά χωρίς συνοχή.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, υπάρχει και η θετική πλευρά. Οι συμμετέχοντες έδωσαν την ψυχή τους, συμμετείχαν στον μεγάλο εσπερινό και στην περιφορά της εικόνας, πλαισιώνοντας την με τα λάβαρα, χόρεψαν, τραγούδησαν, έδωσαν την ψυχή τους, δεν υπήρχαν ανασταλτικοί παράγοντες γι αυτούς. Η κούραση, η ζέστη, απουσίαζαν, στην κυριολεξία, έδωσαν την ψυχή τους, το χάρηκαν, το έζησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο, όπου κι αν γίνει αυτό.

Τους ευχαριστούμε θερμά, μέσα από την καρδιά μας για την έντονη παρουσία τους, όπως θερμά ευχαριστούμε την πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», που ήταν παρόντες σε όλες τις εκφάνσεις του ανταμώματος ,τους εθελοντές που προσέφεραν ακούραστοι τις υπηρεσίες τους με το χαμόγελο στα χείλη, τον φίλο Νίκο Κανδύλη ,πρόεδρο της πολιτιστικής εταιρίας του Δήμου Φερών, καθώς και τον κόσμο που συμμετείχε.

Ευχαριστούμε την Πρόεδρο της Π.Α.Ο.Ν.Ε. και τον Πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. για την παρουσία τους

Αγαπητά μας μέλη εμείς σαν Ομοσπονδία, τολμήσαμε και πιστεύουμε ότι η επιτυχία η αποτυχία χρεώνεται σε όλους μας.

Θα επανέλθουμε σύντομα ανακοινώνοντας σύντομα τις μελλοντικές μας ενέργειες.

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Η γεν. Γραμματέας

 

Ελευθέριος Θ, Χατζόπουλος Ελένη Γκαιτατζη