Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ


ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙΣ


Την εποχή της εθνικής μας παλιγγενεσίας, Θρακιώτες αγωνίζονται στις ντάπιες του Μεσολογγίου για την υπεράσπιση του και συμμετέχουν στην έξοδο. Στη συνέχεια Θρακιώτες περισυλλέγουν τα γυναικόπαιδα και τα φροντίζουν δημιουργώντας ορφανοτροφεία, γηροκομεία ,προσφέροντας παράλληλα οικονομική ενίσχυση.

Και όμως στον κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου δεν υπάρχει τίποτε που να θυμίζει τη συμμετοχή στον αγώνα και γενικά την προσφορά του Θρακικού Ελληνισμού.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, ερεύνησε διεξοδικά, συγκέντρωσε ατράνταχτα στοιχεία και απευθύνθηκε στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό συμβούλιο της Ιερής Πόλης με αποτέλεσμα οι προσπάθειες του να φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ι.Π. Μεσολογγίου με την υπ αριθ. 327/2013 απόφαση του ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση μνημείου στον κήπο των Ηρώων για να θυμίζει στους επισκέπτες τη συμμετοχή του Θρακικού Ελληνισμού στους αγώνες του Μεσολογγίου.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, σε μας πλέον εναπόκειται να την υλοποιήσουμε επιβαρυνόμενοι με το κόστος του μνημείου και των λοιπών συναφών εξόδων.

Το σκαρίφημα αυτό μας το έστειλε ο κ.Γρηγόρης Διαμαντόπουλος, από το Μεσολόγγι, ο οποίος θα το κατασκευάσει και θα το τοποθετήσει. Του υποδείξαμε να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας για να δει το μνημείο της γενοκτονίας στη Δράμα για τη βελτίωση της εμφάνισης του Αναμένουμε την απάντηση του.

Σας παρακαλούμε, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014, το οποιοδήποτε ποσό θέλετε να μας διαθέσετε, να το καταθέσετε επώνυμα στο λογαριασμό της Π.Ο.Θ.Σ. που τηρείται στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Νο 5219-002728-729, η οποία θα σας καλύψει με αντίστοιχη θεωρημένη απόδειξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο της Π.Ο.Θ.Σ. κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο στο τηλέφωνο: 6945580930

 

Από το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.