Π.Ο.Θ.Σ. - ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 2009

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,

προσκαλεί τους συλλόγους μέλη της, τους λοιπούς Θρακικούς συλλόγους και τους φίλους της

 

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ.

στην Πτολεμαιδα και στο Ξενοδοχείο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

σε συνεργασια με τη ΘΡΑΚΙΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ «Ο ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ»

για την πραγματοποίηση του 18ου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που έχει θεσμοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 22 του παρόντος καταστατικού και διεξάγεται κάθε χρόνο.

. Στο συμβούλιο θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και θα ακουστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι θέσεις και οι προτάσεις των μελλών.

Στο φετινό συμβούλιο. Θέματα προς συζήτηση θα είναι :

  1. Ενημέρωση για την τροποποίηση του καταστατικού μας

  2. Ανάθεση και οργάνωση τρίτου Πανθρακικού ανταμώματος

  3. Απολογισμός 8ου Παγκοσμίου συνεδρίου των Θρακών

  4. Ίδρυση Συνομοσπονδίας Θρακικών Ομοσπονδιών

  5. Απολογισμός προετοιμασίας Παγκοσμίου συνεδρίου για τον προσφυγικό Ελληνισμό.

  6. Εορτασμός 6ης Απριλίου 2010

  7. Τα Οικονομικά προβλήματα της ΠΟΘΣ αναζητούν τη λύση τους

  8. Ότι άλλο προκύψει μέχρι τη διεξαγωγή του συμβουλίου.

 

Θα ακολουθήσει διάλογος και θα καταγραφούν οι θέσεις, οι απόψεις, και οι προτάσεις των μελών που στη συνέχεια θα επεξεργαστούν από το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Σας περιμένουμε στην Πτολεμαίδα 22 Νοεμβρίου 2009 μαζί με τις ιδέες, σκέψεις και προτάσεις σας για να τις κάνουμε πράξη όλοι μαζί.

Μετά τη λήξη του συμβουλίου θα ακολουθήσει γεύμα η δαπάνη του οποίου θα επιβαρύνει τον κάθε ένα ατομικά.

Οι σύλλογοι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής για την μετακίνησή τους με πούλμαν να επικοινωνούν με την ταμία της ΠΟΘΣ κυρία Σούλα Χατζηχρήστου στα τηλέφωνα 2310817838- 2310832292 και 6978919963.

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος Ελένη Γκαιτατζή

 

 

Έγγραφο μας Νο 302/09/ΕΧ Θεσσαλονίκη: 2009-10-16

 

 

Κύριο

Γεώργιο Ούστογλου

Δήμαρχο Φερών Εβρου

68500 Φερές – Εβρου

---------------------------------

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Σας εσωκλείουμε πρόσκληση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ , για να συμμετάσχετε στις εργασίες του 18ου γνωμοδοτικού της συμβουλίου που θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου 2009 στην πόλη της Πτολεμαίδας.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης αναφέρονται στη συνημμένη πρόσκληση.

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας να παραβρεθείτε και ίσως είναι η ευκαιρία για να αναλάβετε τη διοργάνωση του 3ου Πανθρακικού ανταμώματος για το 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Πρόεδρο στα τηλεφωνά 2321066026 και 6945580930

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος Ελένη Γκαιτατζή

 

Συνημ. 1 πρόσκληση

 

 

Κοινοποίηση

Κύριο

Κανδύλη Νίκο

Πρόεδρο ΚΔΕΠΑΦ

 

 

18ο ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τοποθέτηση του προέδρου

 

Κύριε Πρόεδρε της Θρακικής Εστίας Εορδαίας « Ο ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ» αγαπητά μέλη του Διοικητικού συμβουλίου σας ευχαριστούμε θερμά για την ανάληψη των εργασιών του 18ου Γνωμοδοτικού συμβουλίου στην πόλη σας, καθώς και για την άψογη φιλοξενία σας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσουμε τον κύριο Αλεξανδρή………Δήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης για την έμπρακτη συμπαράσταση του.

Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη ας μου επιτραπεί το μεγάλο ευχαριστώ να το απευθύνω σε όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.

Αγαπητοί μας εκπρόσωποι των συλλόγων μελλών , αγαπητοί φίλοι, κυρίες και κύριοι.

1991 – 2009 18 χρόνια ζωής, 18 χρόνια έντονης παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, 18 χρόνια χτίζουμε το δικό μας DNA και διαμορφώνουμε το δικό μας προφίλ.

Προσπαθούμε δημιουργώντας μακροπρόθεσμες προοπτικές γνωρίζοντας ότι ο κόσμος μας είναι διαφορετικός, σύλλογοι προσφυγικοί σύλλογοι γηγενείς. Η εμπειρία αυτή μας έμαθε να μην υποτιμούμε κανένα και να τους θεωρούμε όλους ισότιμους και ομότιμους σύμφωνα με το καταστατικό μας.

Είναι γεγονός ότι η πορεία μας είναι δύσκολη αλλά και εξαιρετική που προσδιορίζεται από την διεύρυνση της βάσης μας, την Παρότρυνση μας για αύξηση της ενεργητικότητας των μελών μας. Πιστεύουμε ότι αυτό επιτυγχάνεται με την ανταπόκριση μας στις προσκλήσεις των μελών μας και τη συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις τους. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι έχουμε ανταποκριθεί στο 70% των προσκλήσεων πού μας απηύθυναν και όπου δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε η παρουσία μας εδγινεδ αισθητή με την αποστολή μιας συγχαρητήριας επιστολής.

Η διαπίστωση που έγινε κτήμα μας, ότι το σήμερα δεν είναι χθες μας καθοδηγεί και σημαίνει για μας ακόμη πιο σκληρή δουλιά. Επιδιώκουμε στο μέτρο του δυνατού να αποβάλλουμε την αγρανάπαυση με την διαρκή δραστηριότητα. Και λέμε πως πιστεύουμε ότι το πετύχαμε βλέποντας το ετήσιο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μας.

Κατορθώσαμε, αναλύοντας τα λάθη του παρελθόντος να αποκαταστήσουμε

1ον) την επικοινωνία μεταξύ των συλλόγων μελών μας με ανακοινώσεις, την εφημερίδα μας «ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»,με το τηλέφωνο τα e-mail και πραγματοποιώντας διάφορες ομιλίες για λογαριασμό των συλλόγων μελών μας.

2ον) κατορθώσαμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, όπως τροποποίηση καταστατικού για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων εκλογών

3ον) πετύχαμε στο ακέραιο την εκτέλεση του προγραμματισμού μας και τέλος πάνω από όλα η οπουδήποτε παρουσία της Ομοσπονδίας μας να συνοδεύεται από υπευθυνότητα και συνέπεια και να εισπράττει τον προσήκοντα σεβασμό.

Αγαπητά μας μέλη η δική σας συμμετοχή στο γίγνεσθαι της Π.Ο.Θ.Σ. είναι η δική μας προσέγγιση των προβλημάτων που αναζητούν τη λύση τους.

Νομίζω ότι είναι ώρα να περάσουμε στα υπό συζήτηση θέματα και σας παρακαλώ να παρακολουθήσετε με προσοχή τα όσα θα ειπωθούν για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος στη συνέχεια.