Π.Ο.Θ.Σ. - ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2008

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,

προσκαλεί τους συλλόγους μέλη της καθώς και τους λοιπούς Θρακικούς συλλόγους

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008 στις 11.00 π.μ.

στην Κατερίνη και στην αίθουσα του Συλλόγου

ΘΡΑΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οδός ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ 1 & ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ

στο συνοικισμό Θρακών-Ν.Ζωής

για την πραγματοποίηση του 17ου Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που έχει θεσμοθετηθεί σύμφωνα με το άρθρο 22 του παρόντος καταστατικού και διεξάγεται κάθε χρόνο.

Επιδιωκόμενος στόχος η σφυρηλάτηση της ενότητας του Θρακικού ελληνισμού καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τη Θράκη μας, την Π.Ο.Θ.Σ. και τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Στο συμβούλιο θα παρουσιασθούν και θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας και θα ακουστούν και θα συζητηθούν διεξοδικά οι θέσεις και οι προτάσεις των μελλών.

Στο φετινό συμβούλιο. Θέματα προς συζήτηση θα είναι :

 

 

 

1ον) Οι δραστηριότητες της Π.Ο.Θ.Σ. σε τίτλους Νοέμβριος 2007-2008

2ον) Πληρέστερος συντονισμός για τον καθολικό εορτασμό της 6ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.

3ον) Ανάλυση των δεδομένων του πρώτου Πανθρακικού ανταμώματος και Οργάνωση του 2ου Πανθρακικού Ανταμώματος από το Σύλλογο της Χρυσούπολης Καβάλας ( ΚΟΙΝΩΝ. – ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΕΠΑΡ. ΝΕΣΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ )

4ον) Τροποποίηση καταστατικού της Π.Ο.Θ.Σ.

5ον Συνομοσπονδία Θρακικών Ομοσπονδιών

6ον) Συνέδριο Αυτογνωσίας του Θρακικού Ελληνισμού

7ον) Αντιμετώπιση Οικονομικών προβλημάτων-προτάσεις

8ον) Παγκόσμιο συνέδριο για τον Ελληνισμό της Ανατολής

9ον) Διάσωση Πολιτιστικής κληρονομιάς

 

 

Την πρώτη ενότητα θα παρουσιάσει η Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Ελένη Γκαιτατζή

Την 8η ενότητα θα παρουσιάσει ο Β! Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Φωτακίδης

Την ένατη ενότητα θα παρουσιάσει το μέλος του Δ.Σ. κύριος Θάνος Καμέκης

Τις υπόλοιπες ενότητες θα αναπτύξει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ. κ. Ελευθέριος Χατζόπουλος.

Θα ακολουθήσει διάλογος και θα καταγραφούν θέσεις, απόψεις, προτάσεις που θα επεξεργαστούν από το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Σας περιμένουμε στην Κατερίνη 23 Νοεμβρίου 2008 μαζί με τις ιδέες, σκέψεις και προτάσεις σας για να τις κάνουμε πράξη όλοι μαζί.

Μετά τη λήξη του συμβουλίου ο σύλλογος της Κατερίνης θα παραθέσει γεύμα-μπουφέ στους συμμετέχοντες στις εγκαταστάσεις του.

 

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος Ελένη Γκαιτατζή

 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Ν.Καλ/τεια 21/11/08

Α/Α Πρωτ: ________

 

 

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε – Αγαπητοί Κυρίες & Κύριοι μέλη της Π.Ο.Θ.Σ.

Καλημέρα σας !

 

Λυπούμαι πολύ γιατί σήμερα ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας δεν παρευρίσκεται εδώ μαζί σας στο 17ο Γνωμοδοτικό Συνέδριο της Π.Ο.Θ.Σ. Λόγος ανώτερος της θέλησης μας μας κρατά στην Νέα Καλλικράτεια. Τα εγκαίνεια της Εκκλησίας μας, της Οσίας Παρασκευής, ένα γεγονός πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, δεν μας επιτρέπει να απουσιάζουμε ούτε ως άτομα αλλά ούτε και ως μέλη της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου που διαπραγματευεται πραγματικά σοβαρά και σημαίνοντα θέματα.

Ως συνδιοργανωτής του 1ου Πανθρακικού Ανταμώματος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους – μέλη της Π.Ο.Θ.Σ.

Ηταν σίγουρα ένα δύσκολο εγχείρημα που χρειάστηκε πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια από μέρος των συνδιοργανωτών, την Π.Ο.Θ.Σ. – το Πολιτιστικό Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Νέας Καλλικράτειας, το σύλλογο Ανατολικοθρακιωτών Λακκώματος « ‘Αγιος Μόδεστος».

Το ότι ήταν το 1ο Πανθρακικό Αντάμωμα σημαίνει ότι είχε τις δυσκολίες, που έχει καθετί που γίνεται για πρώτη φορά. Και σίγουρα ως άνθρωποι δεν αποφύγαμε και τα λάθη.

Ελπίζω όμως τελικά το αποτέλεσμα να ικανοποίησε τους συμμετέχοντες χορευτές και χορεύτριες και το Σαββατοκύριακο της 13 & 14 Σεπτεμβρίου στο Λάκκωμα και στην Νέα Καλλικράτεια, να τους άφησε όμορφες αναμνήσεις.

Εκείνο που θέλω να καταθέσω εδώ σε σας ως παράπονο και ως παρατήρηση είναι ότι το ενδιαφέρον των συλλόγων – μελών της Π.Ο.Θ.Σ. για την συμμετοχή τους στο Αντάμωμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ξεσηκωνόταν οι σύλλογοι του ‘Εβρου, που δεν ανήκουν στην δύναμη της Π.Ο. σίγουρα ο αριθμός των συμμετεχόντων θα ήταν πολύ μικρότερος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

Ελπίζω και εύχομαι στο 2ο Πανθρακικό Αντάμωμα οι σύλλογοι – μέλη της Ομοσπονδίας που θα συμμετέχουν να είναι υπερδιπλάσιοι.

Εύχομαι στο Σύλλογο Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, καλή επιτυχία στην ανάληψη του 2ου Πανθρακικού Ανταμώματος και στην πρόεδρο και φίλη του συλλόγου Ρούλα Κλεανθίδου καθώς και σ’ όλο το Δ.Σ. καλό κουράγιο, καλή δουλειά και οτιδήποτε και αν χρειαστούν για την προετοιμασία του Ανταμώματος εμείς θα είμαστε στην διάθεσή τους.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία το σύλλογο Θρακών Κατερίνης και Νομού Πιερίας και

Εύχομαι σε όλους υγεία και επιτυχία στις εκδηλώσεις των συλλόγων σας.

 

Με Εκτίμηση

Για το

Δ.Σ.

Λένα Νικολαίδου

Πρόεδρος Πολιτιστικού

Μορφωτικού Λαογραφικού

Συλλόγου Νέας Καλλικράτειας

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ 17Ο ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Σ.

Συμπληρώθηκαν φέτος 17 χρόνια  λειτουργίας και δράσης της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που αποτυπώθηκαν στο 17 γνωμοδοτικό συμβούλιο της που έγινε στις 23 Νοεμβρίου στην Κατερίνη και φιλοξενήθηκε από το Σύλλογο Θρακών Κατερίνης και Νομού Πιερίας.
Η οργανωτική του δομή άφησε άριστες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες. Ο Σύλλογος της Κατερίνης επιβεβαίωσε με τη μεθοδικότητα του, την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σε αυτόν. Κατ αρχήν έθεσαν το συμβούλιο υπό την  αιγίδα της Νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης δίνοντας σε αυτό μία άλλη διάσταση. Στους δρόμους υπήρχε σήμανση που καθοδηγούσε τους επισκέπτες στις κομψές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του που λειτούργησαν φέτος, Η φιλοξενία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο με ένα χαμόγελο ιδιαίτερο, που μόνο εμείς οι Θρακιώτες μπορούμε να το αποτυπώσουμε και να το χαρίσουμε, μας υποδέχθηκε και μας κάλεσαν να γευτούμε και να απολαύσουμε Θρακιώτικα εδέσματα ενώ στα καθίσματα υπήρχαν δύο φάκελοι, ο ένας με υλικό για το συμβούλιο και ο άλλος για μια πρώτη επαφή με την πόλη της Κατερίνης και την ευρύτερη περιοχή της.


Στο συμβούλιο  παραβρέθηκαν  και χαιρέτησαν , ο ιερατικός προϊστάμενος του ιερού Ναού Αγίων Χριστόφορου και Ευθυμίας,πατέρας Σωκράτης Ξενίδης, Ο Αντινομάρχης κύριος Μπουρονίκος, η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Άννα Αθανασάκη, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.
Οι θεματικές ενότητες αναπτύχθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση η κάθε μία από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και ακολούθησε ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος. ΟΙ τοποθετήσεις, οι προτάσεις και η κριτική που έγιναν από τους συλλόγους μέλη που συμμετείχαν έδωσαν την δυνατότητα στην Ομοσπονδία να ανεβάσει ακόμη πιο ψιλά τον πήχη.
Τέλος αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε τις απόψεις που
ακούστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του συμβουλίου θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την από κάθε πλευρά εκφρασμένη διαπίστωση ότι η Ομοσπονδία ανανεωμένη αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη παρρησία τις προκλήσεις της εποχής και με την ευελιξία της  που συνεχώς αναδιπλώνεται ανταποκρίνεται κάθε φορά με μεγαλύτερο  αίσθημα ευθύνης. Σίγουρα έχει να διανύσει  πολύ δρόμο ακόμη και έχει να κάνει πάρα πολλά. Για το λόγο αυτό και ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των μελών της.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με τη σκέψη  ότι πάντοτε θα πρέπει να στοχεύει στο μεγαλύτερο και να μην λυπάται αν αποτύχει γιατί δεν επέλεξε το μικρό και ασήμαντο θα προχωρήσει στο μέλλον γιατί είναι επιθυμία όλων μας, είναι επιθυμία του Θρακικού Ελληνισμού, στον οποίο έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε κάθε αθέατη πλευρά του μια και τα σχολικά εγχειρίδια  η δεν δίνουν  την πρέπουσα έμφαση ή σταμάτησαν να ασχολούνται, θαρρείς και η Θράκη μας δεν συμμετέχει στον Ελληνικό κορμό και στο Ελληνικό γίγνεσθαι.
Θα αποσταλούν ανακοινώσεις στους συλλόγους μέλη

Για το Δ.Σ. της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος                                             Ελένη Γκαιτατζή